התמודדות תביעות סיעוד – איך לבצע זאת נכון?
רבים משלמים סכומים לא מבוטלים על ביטוח סיעודי על מנת להבטיח ביטחון כלכלי במקרה הצורך. אך פעמים רבות, כאשר מגישים תביעות סעד, אנשים נתקלים בחומות הבירוקרטיה ואינם מקבלים את הכיסויים והפיצויים המופיעים בפוליסת ביטוח סיעודי. אחוז התביעות הסיעודיות אשר נתקלות בסירוב הוא גבוה למדי ועל כן מומלץ לפנות לעורך דין סיעוד על מנת להבטיח מימוש מלא של זכויותיכם במהירות וללא התעסקות מיותרת.
השלב הראשון: מעבר על פוליסת הביטוח הסיעודי שלכם
יש להכיר את כל מרכיבי פוליסת הביטוח שלכם – מי זכאי לפיצויים, מהם הקריטריונים לזכאות, האם קיימות החרגות או כפל ביטוחים בחברות ביטוח השונות וביטוח קופת חולים.
השלב השני: איסוף מסמכים רפואיים
יש לארגן ולשמור את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטים כולל בדיקות, מכתבי חוות דעת, ניתוחים וכו'. חשוב לעשות את הבדיקות בצורה מקיפה ביותר על מנת לזהות את כל הבעיות הרפואיות והשפעותיהן על שגרת החיים של החולה הסיעודי.
למה לבחור בעורך דין בטרם הגשת תביעה
עורכי דין לתביעות סיעוד מומחים בתחום ומכירים את כל הסיבות, בגינן מתקבל סירוב למימוש פוליסת סיעוד וקבלת מירב הזכויות הסיעודיות. בזכות הידע הרחב של עורך הדין, הוא ידע לזהות את כל הגורמים הרלוונטיים, אליהם צריך לפנות.
בנוסף, עורך דין סיעוד ידע לכוון ולהדריך להתנהלות נכונה מול חברות הביטוח ולוודא שחברות הביטוח מתנהלות כשורה מולכם.
מה עושים במקרה של דחיית תביעת סעד
במידה וחברת הביטוח או ביטוח לאומי סירבו לתביעת סעד שהוגשה, יש לוודא כי קיבלתם מכתב דחייה הכולל את תשובת המוסד המסרב ובו גם פירוט כל הנימוקים לסירוב.
במידה והגשתם את התביעה למימוש הזכויות הסיעודיות ללא שירותי עורך דין סיעודי ונתקלתם בסירוב ודחיית התביעה – לא הכל אבוד. ניתן להגיש עתירה ובזכות ליווי מקצועי של עורך דין לתביעות סיעוד תוכלו להבטיח את הטיפול המקצועי והאמין ביותר אשר ידאג לכם לכל זכויותיכם המגיעות לכם כחוק.