מתי כדאי להגיש תביעות סיעוד?
למונח תביעות סיעוד יש כמה משמעויות, אשר רלוונטיות בדרך כלל עבור אנשים מבוגרים עם קשיי תפקוד. נסביר מתי ובאילו מצבים כדאי להגיש תביעה מסוג זה.
זקוקים לעזרה בפעולות היום יום
הגשת תביעות סיעוד כדאי להגיש ברגע שמבוטח בעל ביטוח סיעודי איננו יכול לבצע כמה פעולות בסיסיות. כפי שמגדיר חוק הסיעוד וכפי שמגדירות חברות הביטוח, ישנן כמה פעולות יום יום שהצטברות של שלוש מהן (במובן של אי מסוגלות) מגדירה כל אדם כסיעודי. למשל, מי שאיננו יכול להתקלח באופן עצמי, מי שאיננו שולט בסוגרים וגם איננו מסוגל לקום מהמיטה לבדו – נחשב סיעודי. גם אם שלושת הפעולות הן אחרות מאלו שציינו, אי מסוגלות לבצען מאפשר להגיש תביעת סיעוד. הגדרת הסיעודי בעניין זה הינה על פי מבחן ADL.
ירידה מנטלית משמעותית
כדאי להגיש תביעות סיעוד גם כאשר אין קושי מיוחד לבצע את פעולות היום יום השונות, אך הבעיה הינה מנטלית. כאשר מדובר על בעיה מנטלית, הדבר נבדק במבחנים שונים כגון מבחן מיני מנטל. ירידה מנטלית משמעותית רלוונטית למשל בדמנציה, שיטיון, מביאה עימה קושי תפקודי רב. בשלב זה, כדאי להגיש תביעות סיעוד מול חברת הביטוח.
זכאים בביטוח לאומי? זכאות גם בתביעת סיעוד מול הביטוח
אם ביטוח לאומי מכיר או עשוי להכיר בכם כזכאים לגמלת סיעוד, כדאי גם להגיש תביעת סיעוד מול חברת הביטוח עם עורך דין גלעד רמתי. חברת הביטוח נדרשת לשלם גמלת סיעוד או פיצוי כספי חד פעמי, על פי תנאי הפוליסה. על מנת לקבל את המגיע לכם, יש צורך להגיש תביעה יזומה. כלומר, מי שלא מגיש למעשה את התביעה צריך לדעת שהגמלה לא תשולם באופן אוטומטי (אפילו אם ביטוח לאומי מכיר בכם או בהוריכם, כסיעודיים).