רשלנות רפואית – מה חשוב לדעת בנושא
אחד המקרים הקשים ביותר איתו אנחנו נאלצים להתמודד בעת טיפול רפואי כזה או אחר, לצערנו, הוא מקרה של רשלנות מצד הרופא המטפל, הצוות הרפואי סביבו או המקום בו מתבצע הטיפול.
מקרה של רשלנות רפואית מתרחש, כאשר הטיפול איננו נעשה באופן סביר, כפי שהוא מצפים מהרופא המטפל לבצע אותו. מדובר במצב בו הרופא נוהג בגישה לא ראויה ולא סבירה אפילו טיפול רפואי, בכל אספקט שהוא, ולכן תוצאות הטיפול אינן כפי שצפינו.
חשוב לומר, לא כל טיפול רשלני מוביל בהכרח לנזק אצל המטופל וכאן יש נקודה שנייה שצריך להתייחס אליה. בעיקרון, כאשר מגישים תביעה נגד רשלנות רפואית, בוחנים לא רק את האספקט של הרשלנות אלא גם את האספקט של הנזק. כלומר האם נגרם כתוצאה מהטיפול נזק והאם הוא היה נמנע אלמלא הטיפול היה נכון.
בעיקרון, אפשר לקבל פיצוי על עצם העובדה שהטיפול הוא רשלני אך רוב הפיצוי נובע מהעובדה שנוצר נזק בעקבות הטיפול.
צרו קשר לקבלת ייעוץ משפטי בנושא – עו"ד כפיר דיין דובב.
כיצד מגישים תביעת רשלנות רפואית
ראשית, יש להציג את כל המסמכים אודות הטיפול, כולל מה סוכם לפניו, כל המידע והמסמכים שעומדים לרשותנו אחרי הטיפול ומסכמים אותו, וכן כל מה שיש לנו אודות הנזק שנגרם לנו.
שנית, אנחנו צריכים להציג עדויות אודות הטיפול, מה בדיוק התרחש, כיצד הרופא והצוות פעלו ועוד.
שלישית, חשוב להציג עדויות של מומחים, רופאים שיודעים לספק מידע אודות הטיפול הסביר שיש לבצע ומה אמור המטופל לקבל ממנו.
ארבע, בעיקרון יש להציג את כל המסמכים והנתונים בפני עורך דין רשלנות רפואית שייצג אותנו. הוא יפנה אל הגורם שטיפל, במטרה להציג בפניהם את המקרה, במידה ולא מצליחים להגיע איתו לפשרה, הרי שאפשר להגיש תביעה בבית משפט.