הסכם שכירות למסעדה – מה צריך להביא בחשבון
אם אתם טבחים, שפים, מבשלים מהנשמה, הרוצים להגשים חלום ולפתוח מסעדה, או שאתם יזמים צעירים שחושבים שמסעדה זאת האפשרות שלכם להיכנס לעולם העסקים, חשוב שתדעו כי לא מדובר רק בתבלינים ומשקאות וכדאי לכם להתעמק באותיות הקטנות של חוזים והסכמים.
הבית החדש שלכם
כל מסעדה צריכה מקום, מבנה שבו אפשר יהיה לארח סועדים, שיתאים גם לבישולים, שיהיה אטרקטיבי, במיקום מעניין ומרכזי ויוכל לאפשר לכם להתעסק בבישולים ואוכל טוב. אם מצאתם את המקום המושלם אתם צריכים לשכור אותו מבעליו. הסכם שכירות למסעדה – מה צריך להביא בחשבון ומה הוא שונה מהסכם שכירות רגיל.
הסכם שכירות למסעדה
עסקי המזון הם עולם שלם של בירוקרטיות שצריך לדעת לנווט ביניהן. חוזה שכירות הוא בין הדברים הראשונים שצריך לקחת ברצינות, לא להקל ראש, לקרא היטב וללמוד מה מותר ומה אסור. שימו לב כי האותיות הקטנות במקרה הזה יכולות להיות ההבדל בין עסק משגשג לכישלון גדול.
כאשר אתם חותמים הסכם שכירות למסעדה, בדקו היטב מה מוגדר כנכס המושכר, האם לשטח יש חצר, גג, רחבה מקורה הנכללים בהסכם ועומדים לרשותכם, האם לנכס יש חניה או מספר חניות. אם יש לכם אפשרות לעשות שינויים מבנים או להשתמש בקירות, תקרה, להתקין עזרים לצרכי בישול, האם עומדים לרשותכם מיכלי גז או שאתם יכולים להציב כאלה.
האם העסק אותו אתם שוכרים נמצא בקרבת בתי מגורים והאם מותר לקיים בו עסק, לא כל שכן, מסעדה והאם ישנה הגבלה על שעות הפעילות. לאחר שבדקתם כי הנכס אכן מתאים לקיום מסעדה ומאפשר זאת, רצוי לחתום לטווח קצר עם אופציה. יש להעביר את החוזה לבדיקה קפדנית של עורך דין מומחה.
לקבלת ייעוץ משפטי צרו קשר עם כבהה עדי ושות'