המדריך המקוצר לחדל פירעון
בשנים האחרונות הונהגו כמה רפורמות בתחום של פשיטות רגל וחדלות פירעון. גולת הכותרת העדכנית ביותר שצריכה לעניין כל חדל פירעון או מי שרוצה להתחיל בהליך של כינוס נכסים או פשיטת רגל זה חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי. החוק ביטל את פקודת פשיטת הרגל הוותיקה יותר. המדריך המקוצר יעשה לכם סדר.
מיהו חדל פירעון
במסגרת המדריך המקוצר לחדל פירעון, צריך להבין תחילה מיהו בעצם חדל פירעון. על פי כוונת המחוקק, מדובר בעיקר על חוסר יכולת לשלם חובות, של אנשים פרטיים. יש לציין שגם גופים עסקיים ונושים יכולים להיעזר בחוק במצבים מסוימים.
מהו החידוש עבור חדל פירעון
הסטטיסטיקה אומרת שפושטי רגל נמצאים בסיכון מוגבר להגיע פעם נוספת לחדלות פירעון, גם לאחר קבלת צו הפטר. לכן, מטרת החוק החדש היא לתקן לפחות חלק מהעיוותים. המטרה היא לא לראות בחדל פירעון משתמט מחובות, אלא לתת כלים חשובים. המטרה היא לנסות לפרוע מקסימום מהחובות אך גם לאפשר לחייב לקבל כלים ממשיים כדי לחזור לחיים הכלכליים ולא להסתבך שוב.
קראו על בקשת פירוק לצרכי גביית חוב
מי מבקש חדלות פירעון
נדגיש כי חדלות פירעון איננה זהה במדויק עם הליכי פשיטת רגל והוצאה לפועל, כפי שהיה בעבר. ענייניו של החייב יתנהלו באופן מוגדר על פי גובה החובות שצבר. אם מדובר בחובות לא גדולים, הטיפול ייעשה כמקובל בהוצאה לפועל שאליה משויך חדל הפירעון. אם מדובר בחובות בסך מעל 150 או 250 אלף ₪ (תלוי בסוג החייב, אדם פרטי או חברה), הטיפול נעשה מול בית המשפט.
פתיחת הליך
פתיחת הליך חדלות פירעון עבור אדם פרטי או עסק קטן (עד עוסק מורשה): ניתן לבקש פתיחת הליך במידה והחוב מגיע למעל 50 אלף ₪. יש לשלם אגרה לשם קבלת "צו פתיחת הליכים".