נפגעתם משריפה – הנה כל מה שאתם צריכים לדעת
שריפה בבית או במשרד היא אסון כבד אשר מותיר ריהוט הרוס, שרידי ניירות, קירות מפויחים, ואולי גם אבידות בנפש. אם חלילה זה קרה לכם – תצטרכו לעשות את כל המאמצים כדי להתגבר על ההלם הראשוני ולנסות לשקם את המקום מהנזקים הרבים, וגם להתאושש מבחינה מנטלית בהקדם האפשרי. חברות לשיקום נזקים יוכלו לתת לכם עצות מה ניתן לעשות במצב שנוצר, וכדאי לטפל באתר שנרשף במהירות האפשר. האתר יכול להיות גם מפעל או חממה טיפול מהיר ככל האפשר בנזק שנגרם יחסוך לכם זמן וכסף, ויקצר את הזמן שיחלוף עד לחידוש פעילותו המלאה של המקום שנשרף. לשם טיפול בנזקי שריפה יש לפנות לחברה ידועה עם ניסיון וקבלות, ולהיזהר מחאפרים שכל מטרתם עשיית כסף קל וניצול מצוקת בעלי הנכס שנשרף. חיפוש נרחב באינטרנט ושאלות מקצועיות יעזרו לכם להבחין בין מקצוענים למתחזים.
אם מדובר בבית ובו מוצרי נייר ועץ אשר נשרפו כליל – כמובן שאין כבר מה לעשות חוץ מלהצטער על האובדן, אבל כאשר מדובר במפעלי תעשייתי ובו מכונות וציוד אשר נפגעו – ניתן לשקם אותן באמצעות שימוש בחומרים מתאימים. אפשר לשקם ציוד אלקטרוני באמצעות חומרים מיוחדים אבל לשם כך יש להזמין מומחים שעוסקים בכך ולא לנסות לפתור את הבעיה בכוחות עצמנו. אנשי מקצוע יוכלו למחוק את סימני השריפה מהקירות ולעשות כל מה שניתן כדי להציל את מה שנשאר שלם מתכולת הדירה, המשרד או המפעל.
כמו כן יש לקחת בחשבון שלפעמים ציוד אלקטרוני נראה ככזה שלא נפגע מהשריפה אולם יתכן בהחלט שאינכם מסוגלים לראות את הנזקים שנותרו ולכן יש לבדוק את היטב את הציוד בעזרת מומחים, כדי למנוע הצטברות של קורוזיה שתביא לחבלה חמורה במקרר או במכשיר טלוויזיה, למשל. אנשי השיקום מנסים למזער את הנשק ככל האפשר וטלהציע פתרונות מיידיים שיקלו עליכם להציל מה שאפשר ולחזור למצב תפקוד תקין עד כמה שניתן. הטיפול בתוצאות השריפה כולל גם נטרול מזהמים והחזרת המצב לקדמותו.
קראו גם:
למה חשוב להתייעץ עם אקטואר בדיני נזיקין
השגריר האוסטרי מביא לכם טיפים להתנהלות נכונה מול נזקי שריפה