ארנונה בהייטק – למה זה נושא כל כך משמעותי?
כל אחד בישראל יודע שהייטק הוא הקטר של הכלכלה הישראלית. עם כל הכבוד לתחומי ייצור אחרים, ההייטק הוא זה שמכניס את רוב הכסף הזר ומרבית ההכנסות נוצרות מענף זה. לכן זה לא מפתיע שהמדינה מנסה לעזור לענף בכלל ולחברות שעוסקות בו בפרט, להתפתח ולהתקדם, בין היתר על ידי הטבות שונות.
גם רשויות מקומיות רבות מנסות למשוך אליהן חברות הייטק, מהארץ ומהעולם, מתוך כוונה שהן יפתחו מרכזי פיתוח מחקר, תכנות וייצור, בשטחן. זה יכול לייצר מקומות עבודה לתושבים, לבנות סביבה עסקית חזקה ויציבה, ולשפר באופן ניכר את איכות החיים של התושבים במקום.
אחת הדרכים בהן משתמשות רשויות מקומיות, גם דרך משרדי ממשלה מסוימים, למשוך אליהן חברות הייטק היא באמצעות הנחות והטבות בארנונה. הרעיון הוא מאוד פשוט, כל בעל נכס או מי שמשתמש בו, כידוע, צריך לשלם ארנונה לרשות המקומית בה הוא ממוקם על שירותים שהוא מקבל. מדובר על הוצאה משמעותית שנקבעת על פי גודל הנכס ואופי השימוש בו.
איך זה יכול להשפיע על ההייטק ואיך אפשר להשתמש בארנונה בשביל למשוך חברות?
כל חברת הייטק צריכה לשלם ארנונה עבור השימוש שהיא עושה בנכס שעומד לרשותה ביישוב כזה או אחר. רשות מקומית יכולה להשתמש בכלי הזה בשביל למשוך חברות הייטק לשטחן. היא תעניק הטבות, הנחות, הקלות, ובכך יפחיתו את ההוצאות של חברות הייטק על תשלום ארנונה.
מי שיכול לעזור לחברה בכך הוא עורך דין שמתמחה בנושא של ארנונה בהייטק, בין אם זה דרך בדיקה איזו רשות מקומית מציעה הטבות משתלמות, בין אם זה דרך ניסיון לסווג את העסק בצורה כזו שתעניק לו את ההטבות המשתלמות ביותר, וכן דרך ניהול מו"מ עם הרשות המקומית על מנת לקבל הטבות משתלמות יותר.