מהי תשישות נפש?
יכולותיו המוחיות של כל אדם נחלשות וכל אדם, ככל שהוא מתבגר הוא מאבד חלק מיכולות אלו. אצל אנשים מסוימים היחלשות קונגטיבית זו עלולה לגרום למוגבלות אמתית. ירידה ביכולות הקונגטיביות ברמה שפוגעת בתפקוד האדם מוגדרת כתשישות נפש.
אנו פוגשים לעיתים אנשי בעיקר מבוגרים שיכולותיהם המוחיות חלשות מאוד ברמה שזה משפיע על תפקודם היומיומי. כשאתם הולכים לרופא עם אדם שמזוהה עם המצב הזה, הוא יגיד לכם שזוהי תשישות נפש. מהי תשישות נפש ולמה זה קורה?
ישנה תסמונת הנקראת דמנציה שנגרמת מירידה בתפקוד קליפת המוח והיא גורמת לפגיעה קונגטיבית אצל הלוקים בתסמונת. מחלת האלצהיימר היא אחת הגורמים הנפוצים לדמנציה וכידוע האלצהיימר הוא תופעה שכיחה.
הנתונים הרפואיים אומרים כי כ – 40 אחוז מהזקנים שהגיעו לגיל 80 לוקים בתסמונת הדמנציה. עם הזמן התסמונת מחריפה ואצל כל אדם היא מתבטאת באופן אחר, כאשר אצל אחד ההתדרדרות מהירה יותר ואצל האחר פחות, אך היות ותוחלת החיים עולה, עולה גם מספרם של הלוקים בתשישות נפש.
תסמינים לתשישות נפש
ישנם תסמינים שונים המעידים כי תפקודו החלש של הקשיש נובעת מתשישות נפש, ביניהם: אבדן זיכרון, חוסר התמצאות במרחב, כושר שיפוט לקוי, פגמים בדיבור שלעיתים מחריפים עם הזמן, חוסר התמצאות בזמן, קושי בזיהוי בני המשפחה הקרובים, ידידים וחברים, דיכאון, בלבול, חוסר שקט, קושי בביצוע מטלות יומיומיות, חוסר יכולת בשמירת וטיפוח קשרים ואינטראקציות חברתיות.
בנוסף, ישנם הלוקים בתשישות נפש שנוהגים בתוקפנות ואגרסיביות, או כאלה המשוטטים ברחובות מבלי לדעת היכן הם נמצאים וללא מטרה במשך שעות ארוכות.
הלוקים בתשישות נפש זקוקים לליווי צמוד, על מנת שישמרו עליהם ויבצעו עבורם את הפעולות שהם מתקשים בהם. כמו כן, הם זקוקים להשגחה רפואית.
לתיאום פגישת ייעוץ עם עו"ד ביטוח סיעודי >>>