ערעור לבית המשפט העליון
הגשת ערעור מתבצעת כאשר אחד הצדדים אינו מקבל את פסיקת בית המשפט. את הערעור אפשר להגיש באמצעות עורך הדין שניהל את התיק עד כה או בליווי של עורך דין חדש. התייעצות עם עורך דין חיונית להערכת סיכויי ההצלחה בהליך. ערעור לבית המשפט העליון מעביר את הדיון בתיק אל ערכאה גבוהה יותר.
מי רשאי להגיש ערעור לבית המשפט העליון?
הזכות להגיש ערעור על פסק דין לא צודק שמורה לכולם. זוהי אחת הזכויות החשובות ביותר במערכות המשפט. הבסיס לזכות להגשת ערעור היא הסברה שגם שופטים הם בני אדם וגם הם עלולים לטעות. הגשת ערעור לבית המשפט העליון היא למעשה בקשה שלכם לבחינת הסוגיה על ידי ערכאה גבוהה יותר. חשוב להדגיש שקיימים מקרים בהם למרות טענה של אחד הצדדים לאי צדק, אין זכות להגיש ערעור באופן אוטומטי ויש לקבל מבית המשפט את הרשות לערער.
מתי אפשר להגיש ערעור?
על כל פסק דין שניתן קיימת זכות להגיש ערעור פעם אחת לדיון בערכאה גבוהה יותר. כך למשל, דיון בערעור שהוגש על פסיקה שניתנת על ידי בית משפט השלום, יתקיים בבית המשפט המחוזי. אם תרצו לערער על פסק דין שניתן בבית המשפט המחוזי הדיון יתקיים בבית המשפט העליון. על פסקי דין שניתנו בבית המשפט לתביעות קטנות אין אפשרות להגיש ערעור באופן אוטומטי אלא בכפוף לקבלת אישור מבית המשפט.
הגשת ערעור על ערעור
אם הגשתם כבר ערעור אחד ואתם מבקשים כעת לערער גם על הפסיקה החדשה, יש להגיש אל בית המשפט בקשה לערעור על הפסיקה שהתקבלה בערעור. רק במידה ובית המשפט יאשר זאת אפשר יהיה להגיש ערעור נוסף. הגשת ערעור לבית המשפט העליון או לכל בית משפט אחר אפשרית רק לאחר שהתקבל פסק דין סופי.
>למידע נוסף וייעוץ משפטי בקרו באתר של משרד עורכי דין דויד דניאל