מה עושים במקרה של אובדן כושר עבודה
לעבוד הוא הדבר העיקרי שאותו יעשו כל בני האדם שחיים בעולם שבו על מנת לחיות בצורה מכובדת צריכים ללכת בכל יום לעבודה ולהרוויח את לחמם. מדובר בעשרות של שנים של עבודה שיכולות להיות מורכבות מאותה עבודה עיקרית או מכמה סוגים של עבודות באופן יחסית מגוון, אבל מה קורה כאשר יום חד כבר לא יכולים לגשת אל מקום העבודה, יום שבו מגלים כי היכולת לעבוד נפגעה בצורה כזו או אחרת? לשם כך בדיוק קיימת תביעת אובדן כושר עבודה, שאותה יש להגיש לפי הפרוצדורה המסוימת שקיימת בכל חברת ביטוח, לצד תביעה אל ביטוח לאומי גם. מה עושים בדיוק מרגע זה והלאה וממה יש להיזהר, במאמר הבא.
מתכוננים נכון לתביעה
לקראת הגשה של תביעה עבור אובדן של כושר עבודה לא ממש יודעים יותר מידי פרטים לגבי השלבים השונים וכל מה שנדרש, לכן, טרם מילוי של טפסים והעברה של מידע מהרופא המטפל, זה חשוב מאוד להבין אלו סוגים של טפסים הכי נכון למלא, אלו חייבים למלא, איזה סוג של מידע יעשה את העבודה בצורה יותר טובה כדי להשיג את התוצרים הכי רלבנטיים למצב הרפואי של אותו אדם. הרי מדובר במצב שבו לא יכולים לעסוק יותר באותו משלח יד, וכאן כדאי להתעמק בכל המידע כדי שלא ליצור מצב של חוסר ידע שמביא אל תוצאה בלתי הפיכה.
במקרה בירוקרטי ומורכב כדאי להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום שיוכל לייעץ לכם מה לעשות הכי טוב https://austrian-embassy.org.il.
בודקים את סוג הפוליסה
לא לכל אחד יש את אותה הפוליסה אצל חברת הביטוח, ויש כל מיני סעיפים שיכולים להיות קיימים בביטוח אובדן כושר עבודה אחד ולא נמצאים כלל אצל הפוליסה הדומה אצל אדם אחר בחברה שונה. זה חשוב מאוד לא לקחת את המידע שנמצא בפוליסה בתור מובן מאליו, ולרדת אל עומקו של כל סעיף וסעיף על מנת לוודא כי כל מה שמתנהל על ידי חברת הביטוח תואם את הזכויות שאר נמצאות בפוליסה ואין ניצול לרעה של חוסר בקיאות בעניין. האינטרס של חברות הביטוח הוא תמיד לא לשם, ואם צריכים לשלם אזי לשלם עד כמה שפחות ומעט.
קראו גם: