הסכם ממון – מהו? מי צריך? ומתי כדאי לעשות?

הסכם ממון

אנשים רבים היום עושים הסכמי ממון בישראל. בעוד רבים מן הזוגות המתחתנים גם מתגרשים בסופו של דבר לצערנו, מדובר הרי במסמך שיכול להציל חיים לאחד מבני הזוג שלו יש למשל רכוש והון אישי גדולים בהרבה מהצד השני. אנו לא מדברים רק על אנשים עשירים העושים הסכם ממון כדי לא להפסיד חצי מהכסף והרכוש שלהם וליפול לניצול על ידי הצד השני אלא גם אנשים ממוצעים לגמרי עם הון אישי צנוע מאוד, דוגלים לרוב ליישב את חלוקת הרכוש שלכם באמצעות הסכם ממון כדי שיוכלו להתעסק בפיתוח הזוגיות והאהבה שלהם ולסמוך יותר על הצד השני.

אז מהו הסכם ממון ומי צריך אותו?

הסכם ממון הוא למעשה חוזה אותו מכינים שני הצדדים וחותמים עליו. מדובר בהסכם חלוקת ההון והרכוש של שני הצדדים באופן שבו הם רוצים לחלק אותו בהסכם וזאת במקרה של פרידה, גירושין או חס וחלילה מוות של אחד מבני הזוג. כדי שלא יתעוררו מחלוקות כלכליות במהלך חיי הנישואין או בהליך הגירושין נהוג ליישב את כל הסעיפים הללו וחלוקת הרכוש בהסכם המשמש כמעין "ביטוח" למקרה ו… זוגות רבים אומרים "אנחנו מאוהבים, זה לא יקרה לנו… וכו'" עשויים להיות אלה שמגלים את הפרצוף האמיתי של הצד השני וליפול. מספיק לשמוע סיפורים של אלה שזה קרה להם ולהבין את החשיבות של הסכם ממון, לא רק לעתיד הכלכלי שלכם אלא גם לזוגיות ולחיי הנישואין שלכם שכן הכסף, שהוא כלי עוצמתי שיכול גם לחבר אבל גם להפריד משפחות, לא יהיה פקטור שישפיע על הבחירה שלכם לחיות יחד.

היתרונות החשובים של הסכם ממון:

  • ביטוח ליום שאחרי – אנו לא מאחלים לאף זוג להיפרד או להתגרש אך במקרה שכזה טוב שיש הסכם ממון שיבטח אתכם ליום שאחרי. כך תוכלו לחסוך ממון רב, זמן ועוגמת נפש עם מלחמות שיגיעו לפסים אישיים בבית המשפט רק כדי להשיג עוד רכוש מהצד השני. כאשר יש הסכם ממון, גם במקרה של גירושין, מחלקים את הרכוש וההון בהתאם למה שהוסכם בהסכם הממון.
  • במידה ויש לכם ממון רב יותר מהצד השני – לדוגמה עסק משפחתי, נכסים שצברתם לפני כניסה לזוגיות, הון אישי רב שצברתם שאין לבני/בנות הזוג שלכם תוכלו לעגן את ההון שלכם בהסכם וליהנות מהזוגיות ללא חששות ופחדים.
  • במקרה ואחת המשפחות של בני הזוג עמידה יותר ומציעה עזרה במימון דירה למשל בין בני הזוג, אז יוכלו הזוג לעגן בהסכם גם את אופן חלוקת הדירה במקרה של פרידה.
  • ועוד…

מתי כדאי לעשות אותו?

בדרך כלל נהוג לעשות את ההסכם לפני הנישואין או במהלך הנישואין כאשר בני הזוג ביחסים טובים ביניהם. על הנייר אתם לבטח חושבים כי בעת היחסים הטובים לא צריך להניע מהלכים שעשויים לעורר מחלוקות וויכוחים אולם להיפך – כאשר הצדדים ביחסים טובים הם יכולים לקבל החלטות מושכלות ומתחשבות בצד השני ולעגן הסכם ממון ההוגן לשני הצדדים במקרה חס וחלילה של פירוק החבילה מסיבה מסוימת. יש כמה סוגים של הסכמי ממון מבחינת זמן ההכנה שלו:

  • הסכם ממון לפני החתונה.
  • הסכם ממון בין זוגות נשואים. הסכם זה יכול להיות בתחילת הקשר לאחר החתונה, לאחר שנים של זוגיות אך עדיין אוהבים ותומכים ויכול להיות גם במהלך גירושין כחלק מהסכם הגירושין.
  • הסכם בין בני זוג ידועים בציבור. כלומר אנשים שמנהלים יחד זוגיות וחיים משותפים אך הם לא נשואים.

איך עושים הסכם ממון כדי שיקבל תוקף משפטי?

כדי שהסכם הממון  יקבל תוקף משפטי שני בני הזוג צריכים להיות חתומים עליו, הוא צריך להיות בכתב והוא צריך להיות כתוב וחתום על ידי עורך דין המוסמך לערוך הסכמי ממון. עו"ד עמית ורד הנו עורך דין שכזה המתמחה בהכנת הסכמי ממון ומטפל באופן אישי בכל זוג במקצועיות רבה, בעדינות ובאופן הנדרש כדי לארגן את ההסכם באווירה טובה תוך חיזוק הזוגיות מהתהליך.

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
קורות חיים לעורך דין – מה צריך לדעת?
כאשר ניגשים לכתיבה של קורות חיים לעורך דין צריך לשים לב כי עושים זאת בצורה ממוקדת ויודעים להבליט את...
קרא עוד »
יול 12, 2021
עורך דין תאונות עבודה בחיפה – איך למצוא עו"ד מומלץ?
לתאונות עבודה יכולות להיות השלכות הרסניות על העובדים, ולהשפיע על רווחתם הפיזית, היציבות הכלכלית...
קרא עוד »
יול 19, 2023
כיצד מתנהלת תביעה לפינוי מושכר
"מרבה נכסים מרבה דאגות" זאת אמרה ישנה שמשום מה רלוונטית גם להיום. מי שיש לו דירה להשכרה, משרד, מחסן או...
קרא עוד »
ספט 13, 2020